19 Aralık 2013 Perşembe

KUŞ PİSLİĞİ - Aman dikkat !!!

   Hepimizin başına gelmiştir. Şu fani dünyayı birlikte paylaştığımız kuşlardan şehir merkezlerinde bol miktarda var. Aracımız yolda iken yada özellikle park halinde iken doğal ihtiyaçlarını aracımız üzerinde gidermelerini önlemek mümkün değil.



    Bununla ilgili bir sıkıntımız yok AMA bu kuş pisliklerinin boya üzerinde bir süre kalmasından sonra temizlenmez ise vernik yüzeyinde oluşan yanık izlerini görünce eminim anlayışlı tavrınız ciddi oranda değişecektir. Çünkü sevgili kuşların bıraktığı bu ihtiyaçlarının içerisinde (özellikle güneşli günlerde) bir kaç saat içerisinde aracımızda çoğu zaman sulu zımpara+polisaj ile ancak çıkabilecek-yada en aza indirgenebilecek derecede asit bulunuyor ve sonucunda vernik yanıkları oluşabiliyor.




  İsterseniz durumu daha iyi anlamanız için bir kaç fotoğraf paylaşayım, belki de bu tür yanıklara sahipsiniz ve nasıl olduğu konusunda bilginiz yok ..








Sonuç olarak eğer aracınızda sağdaki resimdeki 
gibi bir durumla karşılaşırsanız :
Yakınlarda bir benzinlik yada oto yıkama var ise oradaki basnıçlı yıkama makineleri ile yakından su tutarsanız akıp gidecektir. Eğer böyle bir imkanınız yok ise  hemen önce bir miktar su ile yumuşatıp ardından temiz bir mikrofiber bez ile silin sonra tekrar su ile durulayın. Su da mümkün değilse 3-4 adet ıslak mendil de işinizi görecektir.Önce mendili sorunlu bölgenin üzerinde bastırmada biraz gezdirin ki kirler yumuşasın sonra diğer bezlerle her seferinde yine bastırmadan bir miktarını yüzeyden temizleyin.Bu temizlik işlemini yapar iken bezi-mendili kaportaya bastırmadan temizlerseniz minimum miktarda çizersiniz yüzeyi.


PN: Kuş pisliği yüzeyde ne kadar çok kalır ise o kadar çok yakacaktır verniği.O yüzden silme işlemini ertelemeyin, biran önce gerçekleştirin lütfen.

Oluşmuş yanıkları nasıl düzeltebiliriz ? bir başka yazı konusu.

Görüşmek üzere..

4 yorum:

  1. ZAFER ADACIK12 Ocak 2014 00:23

    Oluşmuş yanıkları nasıl düzeltebiliriz ?

    Özgür hocam sabırsızlıkla bir başka yazıyı bekliyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zafer Bey bu konu hakkında bu ay içerisinde özel bir çalışma paylaşacağım sizlerle..

      Sil
  2. Diğer yazınızı bekliyoruz.
    serdar_kucuk_@hotmail.com

    YanıtlaSil
  3. hocam şu videoyuyu izlermisiniz sizce neden bu şekilde boya atmış olabilir araç 2 yaşında ayrıca tavanda çekemediğim toplu iğne başı kadar başka atmalarda var orjinal yerde boya kalınlığı 140-160 atan yerde 60 -70 arasıdır

    https://youtu.be/y8OonbsPcGY

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin lütfen.