8 Ocak 2014 Çarşamba

Detailing sözlüğü - İngilizce terimlerin anlamları - Detaycının el kitabı

Merhaba ,

Bu yazımda blog içerisinde sık sık duyacağınız çoğu ingilizce kökenli kelimelerin Türkçe anlamlarını paylaşacağım.(birebir çeviri biraz zor - önemli olan okuduğunuz zaman anlamını bilmeniz )


Wax : Doğal bir polimer olan carnabua içerikli  boyalı, boyasız yüzeyleri  dış etkenlere karşı (uv ışınları, asit yağmurları vb)  korumak ve araç yüzeyinde su itici özellik oluşturmak için üretilmiş araç boya koruma ürünü.



Sealant : Kimyasal polimer içerikli  boyalı, boyasız yüzeyleri  dış etkenlere karşı (uv ışınları, asit yağmurları vb)  korumak ve araç yüzeyinde su itici özellik oluşturmak için üretilmiş araç boya koruma ürünü.

Polish : 1.İçeriğindeki özel kimyasal ajanlar vasıtası ile vernik yüzeyindeki problemleri düzeltmek için kullanılan aşındırıcı. 2-Pasta

Glaze :1.Cila 2.Yağların bileşiminden oluşan ve vücut derisinin bir nemlendiriciyi emmesi gibi boya tarafından emilen bir karışım.Boyaya ekstra derin bir görünüm (parlaklık) vermek için wax yada sealant öncesi uygulanmaktadır.

Clay bar : 1.Kil hamuru 2.Aracın boyası üzerindeki inatçı lekeler, çizikler içindeki pislikler, tuz, katran, balata tozu, böcek kalıntısı, ağaç salgısı vb vernik tabakası içerisine işlemiş kirleri çıkarmak için kullanılan temizleyici hamur.

Foam Lance : Basınçlı yıkama makinesinin püskürtme tabancasına monte edilip , özel üretilmiş şampuanı ile birlikte kullanıldığında aracı temizleyici köpük tabakası ile kaplayıp ön yıkama yaparak, araç üzerindeki kirleri akıtmaya- yumuşatmaya yarayan ekipman.

Snow Foam : Ön yıkama yapmak için üretilmiş özel kalın kıvamlı köpük yapıcı özelliğe sahip araç şampuanı.

Wash Mitt : 1.Yıkama eldiveni 2.Araç yıkamak için özel üretilmiş boyalı yüzeyleri çizmeden yıkama yapılmasını sağlayan ekipman.

Quick Detailer : Hızlı yüzey temizleyici

Swirl : 1.Kılcal çizik 2.Dairesel çizik

RDS: Düz hatlı ve swirl çiziğe göre daha derin yapılı çizikler

LSP(Last step porducts) : Araç üzerine uygulanan son katman koruyucu ürünler

Dressing : İstenilen yüzeyin üzerini örtme, kapatma ürünleri (örn; davlumbazları kirliyken bile dressing ürünleri ile siyah yapabiliriz)

Dual Action polishing machine (DA) : 1.Çift harekete sahip polisaj makinesi tipi.2.Tablası hem kendi ekseni etrafında hem de eliptik bir yörüngede dönen polisaj makinesi.

Rotary polishing machine (Rotary) : 1.Sabit-tek harekete sahip polisaj makinesi. 2.Tablası sadece  kendi ekseni etrafında dönen polisaj makinesi.

Nano kaplama-boya koruma : Nano teknoloji ile üretilmiş,  dayanımı klasik yöntemlere göre oldukça uzun olan film kaplama teknolojisi. Boya korumanın nano kaplamalar kullanılarak uygulanması korumanın etkisini ve etki süresini arttırır,  boya ve kaporta ömrünü uzatır .


NOT : Henüz  tamamlamadım, güncellenecek




2 yorum:

  1. Sitenizi beğeniyle takip ediyorum Özgür bey, elinize, emeğinize yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin lütfen.