5 Ocak 2014 Pazar

Kışlık bakım önerileri..

Merhaba,

Bu yazımda sizlere içerisinde bulunduğumuz kış mevsiminde aracınızın bakımı için faydalı olacağına inandığım bazı püf noktaları vermeye çalışacağım.

Kış ayları kuzeye doğru kaydıkça daha da ağırlaşıyor malumunuz.Bu aylarda aracımız bol bol çamur, yağmur ve belediyelerin yada karayollarının uyguladığı tuzla kaplanmış yol şartlarına maruz kalabilir.

Buzlanmanın önüne geçmek için ülkemizde uygulanan ve yol emniyeti için aslında faydalı bir uygulama olan tuzlama sonucu yol yüzeyinde oluşan tuzlu-su karışımı,  aracımızın özellikle alt kısımlarındaki metal-aliminyum yüzeylerde, plastik yüzeylerde ve lastiklerden-diğer araçlardan sıçrayarak boyalı yüzeylerimizde  tuzun çürütücü-asidik etkisinden dolayı paslanmaya neden olabilir.Özellikle boyamızın hasar görmüş kısımları daha çabuk etkilenecektir hali ile.



Tabii isteğiniz son trendlerden olan rat style bir görünüm değilse :)

örnek;



Evet,bilerek abarttım :) ama siz yine de bu tür hasarlardan kaçınmak için aracınızı nasılsa yine kirlenecek demeden sık sık yıkayın-yıkatın eğer bu mümkün değilse bile en azından sık sık basınçlı su ile durulamanızda fayda var. 

İmkanınız var ise lifte kaldırarak aracınızın alt kısımlarını detaylı şekilde yıkatmak gözünüzün görmediği bölgeleri korumak için tek yol. Eğer böyle bir imkan bulamaz iseniz oto yıkama personelinden rica ederek aracın altına eğilerek mümkün olduğu kadar su tutmasını isteyebilirsiniz.

Plastik yüzeylerin de bu amaçla üretilmiş özel bakım ürünleri ile bakımlarını yapmayı ihmal etmeyin lütfen. Bu bakım, erken solmaların, sertleşmelerin önüne geçerek malzemenin ömrünü uzatacaktır ve dış etkenlere karşı daha korunaklı hale getirecektir plastik yüzeyleri. 

PN:Kışın ne kadar sık yıkama o kadar iyidir.

Araç yüzeyindeki karın boyalı yüzeylere direk zararı yoktur. Ancak bu karı sert bir cisimle veya zemine inecek derecede temizler isek,  karın içerisindeki toz vb kir parçalarının  ve kullandığımız temizleme aracının yardımı ile yüzeyde çizik oluşturmamız kaçınılmaz olacaktır. Bu durumdan kaçınmanın yolu ; yüzeyde bir miktar kar bırakacak derecede temizlik yapmak ve kalan karın yola çıkınca kendi kendine çözülmesini beklemektir.

Görüşmek üzere..

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin lütfen.